Ekm

KISA ADI ÇEDES OLAN "ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ" KAPSAMINDA DEĞERLER KULUBÜ ÖĞRENCİLERİMİZ BU GÜN ATATÜRK EVİNE GEZİ GERÇEKLEŞTİRDİLER.

Ekm

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SÜRESİNCE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSNDE UYGULANACAK OLAN "DİYANET OKULDA PROJESİ" KAPSAMINDA 20 10 2023 TARİHİNDE İLÇE MÜFTÜMÜZ SAYIN CEMİL ALICI HOCAMIZLA İLK BULUŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

17 EKİM 1951 İMAM HATİP LİSELERİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Ortaokulvelisekademeleriileimamhatipokulları,liseveüniversitelerinbütün

bölümlerineöğrenciyetiştiren,eğitimiçeriği,özgünlüğüveçeşitliliğiilemarkalaşmış,

ülkemizintelifmodeliokullardır.

TürkeğitimsistemininköklükurumlarındanolanİmamHatipOkulları,OsmanlıDev-

leti’ninsondönemlerinde1913yılında“Medresetü’l-Eimme ve’l-Huteba”adıylabaşla-

tılanbirmüessesenindevamıolarakTürkiyeCumhuriyetiDevletiku¬rulduktanbirkaçay

sonra3Mart1924tarihindeTürkiyeBüyükMilletMeclisi’ndekabuledilenTevhid-iTedri-

satKanunu’nun4.Maddesiile“İmam ve Hatip Mektebi”olarakaçılmıştır.

BirzamanyaşananfetretdönemindensonraMerhumCelâleddinÖkten(Celal

Hoca)’nıngayretleriyle13.10.1951tarihli601sayılıMüdürlerKomisyonukararanındöne-

minMillîEğitimBakanıTevfikİleritarafındanonayıile17 Ekim 1951yılında“İmam-Ha-

tip Okulu”adıylayenidenaçılmıştır.İmamhatipokulları3yılortakısmıve4yıldalise

kısmıolacakşekildetasarlanarak1973yılında,1739SayılıMillîEğitimTemelKanunuile

“İmam-Hatip Lisesi”adınıalmıştır.

Bugün“Anadolu İmam Hatip Lisesi”adıyladevamedenİmamHatipOkullarında

21.yüzyılbecerileribağlamındaöğrencilerinilgi,kabiliyetvekariyerhedeferinegöre

eğitimalabilecekleri''ProgramÇeşitliliği''sunulmaktadır.İmamhatipokullarındaöğren-

cilerTemelİslamBilimleriylebirlikte,FenveSosyalBilimler,Uluslararası,YabancıDiller,

Mûsikî,Spor,GelenekselveÇağdaşGörselSanatlar,Hafızlık,Teknolojiprojeveprogram-

larındanyararlanabilmektedir.

Ekm

ÇEDES PROJESİ VE CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKUL AĞAÇLANDIRMA ALANIMIZDA FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK. DEĞERLER KULÜBÜ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

OKUL SIRALARIMIZ İLÇEMİZ HAVZA MESLEKİ TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN BAKIM VE ONARIMDAN GEÇİRİLİYOR. BAŞTA OKUL MÜDÜRÜ SAYIN M. AKİF BİLEN OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

OKULUMUZDA 11/10/2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ DEPREM TATBİKATI YAPILDI. TOPLAM 203 YÖNETİCİ, ÖĞRETMEN, PERSONELVE ÖĞRENCİNİN KATILDI. ZAMANI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILMAYAN TATBİKAT İKAZ ALARM SİRENİ İLE BAŞLATILDI. HEDEFLENEN SÜRE İÇERSİSİNDE TOPLANMA ALANINDA ÖĞRETMEN GÖZETİMİNDE BİR ARAYA GELİNDİ.  AFETE HAZIRLIK KULÜBÜ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN TATBİKAT VUKUATSIZ OLARAK TAMAMLANDI. TATBİKAT SONRASI OKULUMUZ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ TARAFINDAN DEPREM VE DEPREM BÖLGELERİ İLE 6 ŞUBAT DEPREMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI. OKUL MÜDÜRÜN TEŞEKKÜR KONUŞMASI İLE ETKİNLİK TAMAMLANDI. AFETSİZ GÜNLER DİLERİZ.

Ekm

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ "CAMİDE, MİHRAP VE MİNBERDE GENÇLER VAR" PROJESİ KAPSAMINDA 06/10/2023 CUMA GÜNÜ HAVZA KEVSER CAMİİNDE CUMA NAMAZI İMAM HATİPLİK (HAFIZ FURKAN TEZCAN) VE MÜEZZİN KAYYIMLIK (HAFIZ MEHMET AKBULAT) GÖREVLERİNİ OKULUMUZ HAVZA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ GERÇEKLEŞTİRDİ. HAVZA İLÇE VAİZİİMİZ SAYIN İBRAHİM ATEŞ TARAFINDAN DA TEBRİK EDİLEN ÖĞRECİLERİMİZ CEMAATIMIZ TARAFINDAN DA İLGİ İLE KARŞILANDI.

GÜZEL KIRAATLARI VE  BAŞARILI GÖREVLERİNDEN DOLAYI ÖĞRENCİLERİMZİ, VELİLERİNİ VE EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMELERİMİZİ TEBRİK EDERİZ. ALLAH GAYRETLERİNİ ARTIRSIN İNŞAALLAH.